culinaire
zaken
.nl
Tuinbonen met oude-kaassaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
50
2.50
0.50
0.50
-
-
-
-
kilogram
gram
centiliter
bekertje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
boon (tuin-)
kaas (oud)
melk ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
bonenkruid ingrediënt info
peper ingrediënt info
Berei-
ding
1. Dop de tuinbonen en was de bonen. 2. Hak de peterselie en het bonekruid fijn. 3. Doe de tuinbonen in een pan met ruim kokend water met een scheutje melk en een snufje zout en brreng het water weer aan de kook. 4. Draai het vuur laag, let het deksel op de pan en laat de bonen zachtjes gaar koken (kleine jonge tuinboontjes circa 5 minuten, grote oudere bonen 10-15 minuten). Afgieten, laten uitlekken en terugdoen in de pan. 5. Voeg de creme fraiche, de kaas, het bonekruid, de peterselie, een snufje peper en een snufje nootmuskaat toe. Roer tot de kaas is gesmolten. Direct serveren.
Voedings-
waarde
Energie15347 KiloJoules
3654 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
551 gram
228 gram
222 gram