culinaire zaken .nl |
Tuinbonen met oude-kaassaus | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 50 2.50 0.50 0.50 - - - - |
kilogram gram centiliter bekertje eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
boon (tuin-) kaas (oud) melk creme fraiche peterselie nootmuskaat zout bonenkruid peper | ||
Berei- ding |
1. Dop de tuinbonen en was de bonen. 2. Hak de peterselie en het bonekruid fijn. 3. Doe de tuinbonen in een pan met ruim kokend water met een scheutje melk en een snufje zout en brreng het water weer aan de kook. 4. Draai het vuur laag, let het deksel op de pan en laat de bonen zachtjes gaar koken (kleine jonge tuinboontjes circa 5 minuten, grote oudere bonen 10-15 minuten). Afgieten, laten uitlekken en terugdoen in de pan. 5. Voeg de creme fraiche, de kaas, het bonekruid, de peterselie, een snufje peper en een snufje nootmuskaat toe. Roer tot de kaas is gesmolten. Direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 15347 KiloJoules 3654 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 551 gram 228 gram 222 gram |