culinaire zaken .nl |
Tjai tsjow fan II (Gebakken rijst met groenten) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 250 125 125 6 4 3 2 2 2 1 1 0.25 |
gram gram gram gram stuks eetlepel stuks teentje eetlepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel |
rijst boon (sperzie-,vers) kool (Chinees) tauge champignon doperwt (blik) ui knoflook olie (zonnebloem-) saus (soja-) prei olie (sesam-) gember (wortel,vers) | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijgehakt. De prei wordt in reepjes gesneden. De kleine uien worden grofgesnipperd. We gebruiken dunne sperziebonen. We kunnen ook ijsbergsla gebruiken. De rijst moet afgekoeld zijn. Was de champignons of wrijf ze met een vochtige doek schoon. Verwijder het onderste gedeelte van de stelen en snij de paddestoelen hierna in dunne plakjes en vervolgens in smalle reepjes. Maak de boontjes schoon en snij ze in stukjes van 2 a 3 centimeter. Was de tauge, verwijder de schilletjes en laat het uitlekken. Snij de chinese kool of ijsbergsla in smalle reepjes. Verhit de beide oliesoorten in een wok of wadjan. Fruit gedurende 30 sec. de knoflook en geraspte gemberwortel. Voeg daarna de champignons, prei en boontjes toe. Bak alles onder voortdurend omscheppen gedurende 3 minuten Voeg dan de chinese kool (ijsbergsla), tauge, rijst en doperwtjes toe. Bak alles totdat de rijst door en door warm geworden is. Sprenkel er de sojasaus overheen en schenk er 3 a 4 eetlepels warm water (of nog liever groentebouillon) over. Schep alles nog enkele malen goed om. Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal en strooi er de gesnipperde voorjaarsuitjes over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1875 KiloJoules 446 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 83 gram 12 gram 5 gram |