culinaire
zaken
.nl
Tjai tsjow fan II
(Gebakken rijst met groenten)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
250
125
125
6
4
3
2
2
2
1
1
0.25
gram
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
teentje
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
rijst ingrediënt info
boon (sperzie-,vers)
kool (Chinees)
tauge ingrediënt info
champignon ingrediënt info
doperwt (blik)
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
saus (soja-)
prei
olie (sesam-) ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
Berei-
ding
De knoflook wordt fijgehakt. De prei wordt in reepjes gesneden. De kleine uien worden grofgesnipperd. We gebruiken dunne sperziebonen. We kunnen ook ijsbergsla gebruiken. De rijst moet afgekoeld zijn.

Was de champignons of wrijf ze met een vochtige doek schoon. Verwijder het onderste gedeelte van de stelen en snij de paddestoelen hierna in dunne plakjes en vervolgens in smalle reepjes. Maak de boontjes schoon en snij ze in stukjes van 2 a 3 centimeter. Was de tauge, verwijder de schilletjes en laat het uitlekken. Snij de chinese kool of ijsbergsla in smalle reepjes. Verhit de beide oliesoorten in een wok of wadjan. Fruit gedurende 30 sec. de knoflook en geraspte gemberwortel. Voeg daarna de champignons, prei en boontjes toe. Bak alles onder voortdurend omscheppen gedurende 3 minuten Voeg dan de chinese kool (ijsbergsla), tauge, rijst en doperwtjes toe. Bak alles totdat de rijst door en door warm geworden is. Sprenkel er de sojasaus overheen en schenk er 3 a 4 eetlepels warm water (of nog liever groentebouillon) over. Schep alles nog enkele malen goed om. Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal en strooi er de gesnipperde voorjaarsuitjes over.
Voedings-
waarde
Energie1875 KiloJoules
446 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
83 gram
12 gram
5 gram