culinaire zaken .nl |
Telor Mata Sapi Bandoeng (Spiegeleieren op groentebedjes) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 200 2 100 100 8 6 4 2 2 1 1 - - |
gram gram deciliter gram gram stuks eetlepel eetlepel teentje stuks theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
broccoli selderij (bleek-) santen boon (sperzie-,vers) wortel ei (kip) olie (zonnebloem-) seroendeng knoflook ui sambal oelek sap (citroen-) zout peper | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. We gebruiken kleine uien. We gebruiken dunne sperziebonen. We gebruiken dikke santen. Snij sperziebonen in stukjes van 2.5 centimeter, worteltjes in plakjes, broccoli in roosjes en stengeldelen in plakjes, uien in partjes waarvan rokjes verwijderd moeten worden. Verhit de helft van de olie en roerbak de uien, knoflook en groenten in 3 minuten. Voeg wat zout, verse peper en sambal toe. Schep alles goed om en doe 1.5 deciliter koken water (bouillon) erbij. Laat alles flink koken en voeg na 3 minuten de dikke santen en citroensap toe. Alles goed omscheppen en nog 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken. Gebruik de rest van de olie om 8 spiegeleieren te bakken. Verdeel de groenten over 4 voorverwarmde borden en strooi er seroendeng over. Leg de spiegeleieren hierop. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2184 KiloJoules 520 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 19 gram 5 gram |