culinaire
zaken
.nl
Telor Mata Sapi Bandoeng
(Spiegeleieren op groentebedjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
200
2
100
100
8
6
4
2
2
1
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
stuks
eetlepel
eetlepel
teentje
stuks
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
broccoli ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
santen ingrediënt info
boon (sperzie-,vers)
wortel
ei (kip)ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
seroendeng
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
sambal oelek
sap (citroen-)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De knoflook wordt fijngehakt. We gebruiken kleine uien. We gebruiken dunne sperziebonen. We gebruiken dikke santen. Snij sperziebonen in stukjes van 2.5 centimeter, worteltjes in plakjes, broccoli in roosjes en stengeldelen in plakjes, uien in partjes waarvan rokjes verwijderd moeten worden. Verhit de helft van de olie en roerbak de uien, knoflook en groenten in 3 minuten. Voeg wat zout, verse peper en sambal toe. Schep alles goed om en doe 1.5 deciliter koken water (bouillon) erbij. Laat alles flink koken en voeg na 3 minuten de dikke santen en citroensap toe. Alles goed omscheppen en nog 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken. Gebruik de rest van de olie om 8 spiegeleieren te bakken. Verdeel de groenten over 4 voorverwarmde borden en strooi er seroendeng over. Leg de spiegeleieren hierop.
Voedings-
waarde
Energie2184 KiloJoules
520 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
19 gram
5 gram