culinaire zaken .nl |
Telor Broengkoes (Verscholen eieren) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 4 4 4 3 2 1 1 1 0.50 - - - |
gram deciliter eetlepel stuks stuks gram stuks stuks teentje stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-,mager) olie meel (paneer-) ei (kip) augurk suiker (Javaans) tomaat ui knoflook ei (kip) ketoembar peper zout nootmuskaat | ||
Berei- ding |
De ui wordt fijngesnipperd. De knoflook wordt fijngehakt. De tomaten worden ontveld. Van de augurken maken we waaiers. De eieren worden gekookt. Verhit frituurolie totdat net geen blauwe damp eraf komt. Pel de gekookte eieren. Maak het gehakt aan met ui, knoflook, zout, verse peper, nootmuskaat en ketoembar. Laat dit 10 minuten staan. Voeg 2 eetlepels water toe aan de eierdooier en meng hier doorheen de paneermeel. Kneed dit door het gehakt. Verdeel het gehakt in 4 porties. Bekleed elk ei met een gehaktlaag. Roer het eiwit los maar niet te schuimig. Wentel de beklede eieren door het eiwit en bak ze in de olie goudbruin en knapperig. Na het bakken, laten uitlekken op keukenpapier. Halveer de eieren en leg ze met de bolle kant op een voorverwarmde schaal. Garneer met plakken tomaat en waaiers van augurk. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2845 KiloJoules 677 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 36 gram 2 gram |