culinaire
zaken
.nl
Telor Broengkoes
(Verscholen eieren)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
4
4
4
3
2
1
1
1
0.50
-
-
-
gram
deciliter
eetlepel
stuks
stuks
gram
stuks
stuks
teentje
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-,mager)
olie ingrediënt info
meel (paneer-)
ei (kip)ingrediënt info
augurk ingrediënt info
suiker (Javaans)
tomaat ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
ketoembar
peper ingrediënt info
zout
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
De ui wordt fijngesnipperd. De knoflook wordt fijngehakt. De tomaten worden ontveld. Van de augurken maken we waaiers. De eieren worden gekookt.

Verhit frituurolie totdat net geen blauwe damp eraf komt. Pel de gekookte eieren. Maak het gehakt aan met ui, knoflook, zout, verse peper, nootmuskaat en ketoembar. Laat dit 10 minuten staan. Voeg 2 eetlepels water toe aan de eierdooier en meng hier doorheen de paneermeel. Kneed dit door het gehakt. Verdeel het gehakt in 4 porties. Bekleed elk ei met een gehaktlaag. Roer het eiwit los maar niet te schuimig. Wentel de beklede eieren door het eiwit en bak ze in de olie goudbruin en knapperig. Na het bakken, laten uitlekken op keukenpapier. Halveer de eieren en leg ze met de bolle kant op een voorverwarmde schaal. Garneer met plakken tomaat en waaiers van augurk.
Voedings-
waarde
Energie2845 KiloJoules
677 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
12 gram
36 gram
2 gram