culinaire zaken .nl |
Tauge met paprika | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 3 2 1 1 1 0.25 - |
gram eetlepel centimeter theelepel stuks eetlepel stuks naar smaak |
tauge olie gember (wortel,vers) olie (sesam-) paprika (groen) azijn prei zout | ||
Berei- ding |
Was de tauge, verwijder de groene vliesjes en laat uitlekken. Was de paprika, snij in de lengte in vieren, verwijder zaadjes en snij de paprika vervolgens in luciferdunne reepjes. Hak de prei fijn. Maak een sausje van 1 eetlepel azijn, 1 theelepel sesamolie en 1 theelepel zout. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 3 eetlepels olie. Roerbak de gember tot het geurt en verwijder. Roerbak paprika 1 minuut. Voeg tauge en het sausje toe en roerbak 30 seconden. Roer er tot slot de prei door en serveer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1026 KiloJoules 244 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 4 gram 5 gram |