culinaire zaken .nl |
Tahoe Lengko (Gebakken tahoe met groente en saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 50 5 20 3 2 2 2 2 1 1 1 0.50 - |
gram gram gram centiliter gram stuks eetlepel teentje stuks stuks stuks eetlepel eetlepel stuks naar smaak |
kool (wit) tauge pinda (ongezouten) water kroepoek emping ui (sjalot) olie (zonnebloem-) knoflook ui (sjalot) peper (rood) komkommer ketjap (manis) azijn tahoe zout | ||
Berei- ding |
De tahoe wordt in plakken gesneden. De komkommer in dobbelsteentjes. De 2 sjalotjes in ringen gesneden en gefruit. Bak de tahoe gaar, laat de plakken uitlekken en snij ze in repen van 2 centimeter. Blancheer de kool en de tauge afzonderlijk en laat ook deze groenten uitlekken. Voor de saus worden de pinda's, lombok, knoflook, sjalotten met wat zout gestampt. Dit vermengen met ketjap en azijn. Schenk er voorzichtig het hete water bij onder goed doorroeren. Rangschik de groenten op een schaal, kruimel de emping fijn en strooi dit erover met de gefruite uiringen. Vlak voor het opdienen, wordt de saus erover gegoten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 666 KiloJoules 159 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 6 gram 3 gram |