culinaire zaken .nl |
Sate Ikan (Sate van vis) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 8 8 4 3 2 2 2 1 1 1 0.50 0.50 - |
gram deciliter gram theelepel theelepel teentje eetlepel theelepel stuks eetlepel stuks stuks eetlepel theelepel naar smaak |
kabeljauw (filet) santen bloem sereh (poeder) ketoembar knoflook meel (paneer-) komijn ei (kip) suiker prei ui peterselie laos (poeder) peper | ||
Berei- ding |
Maak de vis fijn. Snij ui en knoflook fijn en vermeng ze met de kruiden (ketoembar, djinten, peper, serehpoeder laos en suiker). Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Neem 3/4 deel van het kruidenmengsel en voeg de eierdooiers, fijngesneden prei, peterselie en vis toe. Draai hier balletjes van en haal die door het eiwit en het paneermeel. Vermeng de rest van het kruidenmengsel met de santen. Rijg de balletjes aan de stokjes en rooster ze, terwijl ze met de santensaus worden besprenkeld. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1703 KiloJoules 405 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 29 gram 3 gram |