culinaire
zaken
.nl
Sate Ikan
(Sate van vis)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
8
8
4
3
2
2
2
1
1
1
0.50
0.50
-
gram
deciliter
gram
theelepel
theelepel
teentje
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
naar smaak
kabeljauw (filet)
santen ingrediënt info
bloem ingrediënt info
sereh (poeder)
ketoembar
knoflook ingrediënt info
meel (paneer-)
komijn
ei (kip)ingrediënt info
suiker
prei
ui ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
laos (poeder)
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Maak de vis fijn. Snij ui en knoflook fijn en vermeng ze met de kruiden (ketoembar, djinten, peper, serehpoeder laos en suiker). Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Neem 3/4 deel van het kruidenmengsel en voeg de eierdooiers, fijngesneden prei, peterselie en vis toe. Draai hier balletjes van en haal die door het eiwit en het paneermeel. Vermeng de rest van het kruidenmengsel met de santen. Rijg de balletjes aan de stokjes en rooster ze, terwijl ze met de santensaus worden besprenkeld.
Voedings-
waarde
Energie1703 KiloJoules
405 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
29 gram
3 gram