culinaire zaken .nl |
Potpourri van groenten en vlees | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 250 1 12 8 6 4 2 2 2 1 1 1 0.50 0.25 |
gram gram deciliter stuks theelepel eetlepel stuks stengel centimeter eetlepel eetlepel stuks stuks stuks eetlepel |
broccoli varkenshamlap bouillon (kippen-) paddestoel (Chinees,droog saus (soja-) olie ui (voorjaars-) selderij (bleek-) gember (wortel,vers) saus (hoisin-,zoetzuur) suiker paprika (rood) paprika (groen) wortel (winter-) saus (chili-) | ||
Berei- ding |
Was, en week de paddestoelen 30 minuten in warm water. Snij de wortel in driehoekjes. Hak de gember fijn, snij het vlees in plakjes, snij de bleekselderij en paprika in stukjes van gelijke grootte als de wortel. Hak de lente-uitjes in kleine stukjes. Was en snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij de steel in stukjes. Laat de paddestoelen uitlekken, verwijder de steel en snij ze doormidden. Maak een sausje van 2 eetlepel hoisinsaus, 2 eetlepel sojasaus, 1 theelepel chilisaus, 1 eetlepel suiker en 1 deciliter bouillon. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 6 eetlepels olie en roerbak gember en lente-uien tot het geurt, voeg de groenten en het vlees toe en roerbak 1 minuut. Roer er het sausje door tot de bouillon verdampt is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1527 KiloJoules 364 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 34 gram 20 gram 13 gram |