culinaire
zaken
.nl
Potpourri van groenten en vlees
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
250
1
12
8
6
4
2
2
2
1
1
1
0.50
0.25
gram
gram
deciliter
stuks
theelepel
eetlepel
stuks
stengel
centimeter
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
stuks
eetlepel
broccoli ingrediënt info
varkenshamlap
bouillon (kippen-)
paddestoel (Chinees,droog ingrediënt info
saus (soja-)
olie ingrediënt info
ui (voorjaars-) ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
saus (hoisin-,zoetzuur)
suiker
paprika (rood) ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
wortel (winter-)
saus (chili-)
Berei-
ding
Was, en week de paddestoelen 30 minuten in warm water. Snij de wortel in driehoekjes. Hak de gember fijn, snij het vlees in plakjes, snij de bleekselderij en paprika in stukjes van gelijke grootte als de wortel. Hak de lente-uitjes in kleine stukjes.

Was en snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de steel en snij de steel in stukjes. Laat de paddestoelen uitlekken, verwijder de steel en snij ze doormidden. Maak een sausje van 2 eetlepel hoisinsaus, 2 eetlepel sojasaus, 1 theelepel chilisaus, 1 eetlepel suiker en 1 deciliter bouillon. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 6 eetlepels olie en roerbak gember en lente-uien tot het geurt, voeg de groenten en het vlees toe en roerbak 1 minuut. Roer er het sausje door tot de bouillon verdampt is.
Voedings-
waarde
Energie1527 KiloJoules
364 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
34 gram
20 gram
13 gram