culinaire zaken .nl |
Petjel Tahoe (Gebakken tahoe met saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 4 2 2 2 1 1 1 1 0.50 0.50 - |
gram theelepel eetlepel eetlepel eetlepel theelepel stuks eetlepel teentje theelepel stuks naar smaak |
tauge sambal oelek azijn selderij (blad-) ketjap (manis) trassi tahoe suiker knoflook komijn komkommer zout | ||
Berei- ding |
Bak de tahoe in plakken in de olie. Blancheer de tauge, snij de komkommer in schijfjes en de selderie fijn. Rangschik de tauge, tahoe en komkommer op een schaal. Pers de knoflook uit en vermeng de kruiden (trassi, ketjap, suiker, zout, sambal, azijn en djinten) en giet deze saus over de groenten. Strooi de selderie over het geheel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 183 KiloJoules 44 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 3 gram 2 gram |