culinaire
zaken
.nl
Perkedel Tahoe
(Gefrituurde tahoeballetjes)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
2
2
2
2
2
1
0.50
-
-
-
gram
deciliter
stuks
eetlepel
theelepel
teentje
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
tahoe
olie ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
maizena
knoflook ingrediënt info
prei
paprika (groen) ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De eieren worden losgeroerd. De kleine prei wordt gesnipperd. De knoflook wordt uitgeperst.

Snij de tahoe in 4 tot 5 stukken. Breng 3 deciliter water of bouillon aan de kook met 0.5 theelepel zout. Leg de tahoe erin en laat ze 3 minuten koken. Daarna laten uitlekken en drogen in een vergiet of zeef. Zaad en lijsten van de paprika verwijderen en in uiterst kleine blokjes snijden. Prak de tahoe zeer fijn en voeg zeer fijn gesnipperde prei en blokjes paprika toe. Meng alles met de vingers goed door elkaar. Roer de maizena door de eieren tot een gladde massa. Schenk deze4 over de tahoe en voeg knoflook, fijngehakte peterselie, wat zout, peper en nootmuskaat toe. Opnieuw alles mengen en 15 minuten op een koele plek laten staan. Maak dan balletjes zo groot als walnoten. Bak ze in olie snel rondom bruin. Lekker bij de borrel. Omdat geen sojasaus verwerkt is smaken ook alle wijnen, sherry en port uitstekend hierbij.
Voedings-
waarde
Energie2020 KiloJoules
481 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
12 gram
3 gram