culinaire zaken .nl |
Perkedel Tahoe (Gefrituurde tahoeballetjes) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 2 2 2 2 2 1 0.50 - - - |
gram deciliter stuks eetlepel theelepel teentje stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
tahoe olie ei (kip) peterselie (vers) maizena knoflook prei paprika (groen) nootmuskaat zout peper | ||
Berei- ding |
De eieren worden losgeroerd. De kleine prei wordt gesnipperd. De knoflook wordt uitgeperst. Snij de tahoe in 4 tot 5 stukken. Breng 3 deciliter water of bouillon aan de kook met 0.5 theelepel zout. Leg de tahoe erin en laat ze 3 minuten koken. Daarna laten uitlekken en drogen in een vergiet of zeef. Zaad en lijsten van de paprika verwijderen en in uiterst kleine blokjes snijden. Prak de tahoe zeer fijn en voeg zeer fijn gesnipperde prei en blokjes paprika toe. Meng alles met de vingers goed door elkaar. Roer de maizena door de eieren tot een gladde massa. Schenk deze4 over de tahoe en voeg knoflook, fijngehakte peterselie, wat zout, peper en nootmuskaat toe. Opnieuw alles mengen en 15 minuten op een koele plek laten staan. Maak dan balletjes zo groot als walnoten. Bak ze in olie snel rondom bruin. Lekker bij de borrel. Omdat geen sojasaus verwerkt is smaken ook alle wijnen, sherry en port uitstekend hierbij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2020 KiloJoules 481 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 12 gram 3 gram |