culinaire zaken .nl |
Oedang Godok (Gestoofde steurgarnalen met groenten) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 250 200 100 10 1 1 1 1 - - - |
deciliter gram gram gram gram teentje stuks stuks stengel naar smaak naar smaak naar smaak |
bouillon garnaal (Noors) tauge champignon boter (bak-) knoflook ui paprika (rood) selderij (bleek-) zout peper nootmuskaat | ||
Berei- ding |
De ui wordt fijngesneden. We gebruiken 1 rode of 1 groene paprika. Smoor in de boter de fijngesneden knoflook, uien, selderij en de stukjes paprika totdat de paprika zacht is. Dan de champignons 2 minuten laten meesmoren. Vervolgens de garnalen met zout, peper en nootmuskaat naar smaak en een 0.5 liter bouillon toevoegen en 5 minuten op een klein vuur laten sudderen. De tauge als laatste erbij. Serveer bij witte rijst, sambal en een ei. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 427 KiloJoules 102 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 5 gram 7 gram |