culinaire zaken .nl |
Ku lo yuk II (Zoetzuur varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 200 2 150 50 10 2 2 1 1 1 1 0.50 - |
gram gram deciliter gram gram gram eetlepel eetlepel stuks stuks theelepel stuks gram naar smaak |
varkensvlees (mager) azijn water komkommer gember (wortel,vers) bloem suiker ketjap (manis) ui tomaat maizena ei (kip) ananas (blik) zout | ||
Berei- ding |
We gebruiken een half blik ananas. Het vlees in blokjes snijden van 2 bij 2 centimeter, zouten en een half uur tot 3 kwartier in de ketjap zetten (marineren). Daarna laten uitlekken op een zeef, door het losgeklopte ei en meel halen en frituren. De ui, tomaat, gember, ananas en komkommer in blokjes snijden. De saus wordt gemaakt van water en azijn, opzetten onder toevoeging van suiker. Hierin de gesneden groenten doen en 10 minuten laten stoven. Op het laatst de gefrituurde blokjes vlees toevoegen en op smaak brengen met suiker, zout en azijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 338 KiloJoules 80 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 3 gram 1 gram |