culinaire
zaken
.nl
Ku lo yuk II
(Zoetzuur varkensvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
200
2
150
50
10
2
2
1
1
1
1
0.50
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
theelepel
stuks
gram
naar smaak
varkensvlees (mager)
azijn ingrediënt info
water
komkommer
gember (wortel,vers) ingrediënt info
bloem ingrediënt info
suiker
ketjap (manis)
ui ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
maizena
ei (kip)ingrediënt info
ananas (blik) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
We gebruiken een half blik ananas.

Het vlees in blokjes snijden van 2 bij 2 centimeter, zouten en een half uur tot 3 kwartier in de ketjap zetten (marineren). Daarna laten uitlekken op een zeef, door het losgeklopte ei en meel halen en frituren. De ui, tomaat, gember, ananas en komkommer in blokjes snijden. De saus wordt gemaakt van water en azijn, opzetten onder toevoeging van suiker. Hierin de gesneden groenten doen en 10 minuten laten stoven. Op het laatst de gefrituurde blokjes vlees toevoegen en op smaak brengen met suiker, zout en azijn.
Voedings-
waarde
Energie338 KiloJoules
80 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
3 gram
1 gram