culinaire
zaken
.nl
Ku lo yuk I
(Zoetzuur varkensvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1
1
75
2
2
2
1
1
1
1
1
1
-
gram
deciliter
deciliter
gram
stuks
theelepel
teentje
eetlepel
eetlepel
stuks
blik
pot
eetlepel
naar smaak
varkenshamlap
melk ingrediënt info
water
meel (zelfrijzend bak-)
tomaat ingrediënt info
djahe
knoflook ingrediënt info
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
ketjap (manis)
ui ingrediënt info
ananas (stukjes) ingrediënt info
atjar tjampoer ingrediënt info
meel (aardappel-)
zout
Berei-
ding
De hamlappen worden in blokjes gesneden De knoflook wordt fijngehakt. De grote ui wordt fijngesneden. De tomaten worden in partjes gesneden. We gebruiken een klein blikje ananasblokjes.

Maak een saus van melk, zout, knoflook en bakmeel. Laat de stukjes vlees circa 1 uur hierin marineren en bak ze daarna in wat olie bruin. Laat ze uitlekken. Breng in een pan het water aan de kook en doe de suiker, ui, atjar, ketjap, tomaat- en ananasstukjes en de djahe bij.

Bindt de saus met het aardappelmeel en stoof alles gaar. Doe er dan het vlees bij en zet het vuur laag. Serveer dit bij witte rijst, een kipgerecht, sate en sambal.
Voedings-
waarde
Energie1198 KiloJoules
285 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
30 gram
2 gram