culinaire zaken .nl |
Ku lo yuk I (Zoetzuur varkensvlees) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 1 75 2 2 2 1 1 1 1 1 1 - |
gram deciliter deciliter gram stuks theelepel teentje eetlepel eetlepel stuks blik pot eetlepel naar smaak |
varkenshamlap melk water meel (zelfrijzend bak-) tomaat djahe knoflook suiker (basterd-,bruin) ketjap (manis) ui ananas (stukjes) atjar tjampoer meel (aardappel-) zout | ||
Berei- ding |
De hamlappen worden in blokjes gesneden De knoflook wordt fijngehakt. De grote ui wordt fijngesneden. De tomaten worden in partjes gesneden. We gebruiken een klein blikje ananasblokjes. Maak een saus van melk, zout, knoflook en bakmeel. Laat de stukjes vlees circa 1 uur hierin marineren en bak ze daarna in wat olie bruin. Laat ze uitlekken. Breng in een pan het water aan de kook en doe de suiker, ui, atjar, ketjap, tomaat- en ananasstukjes en de djahe bij. Bindt de saus met het aardappelmeel en stoof alles gaar. Doe er dan het vlees bij en zet het vuur laag. Serveer dit bij witte rijst, een kipgerecht, sate en sambal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1198 KiloJoules 285 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 30 gram 2 gram |