culinaire zaken .nl |
Groentekoteletten in kerriesaus | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 24 4 3 3 2 2 2 2 1 1 25 1 0.50 0.50 0.50 - - |
gram deciliter gram teentje stuks eetlepel theelepel theelepel theelepel stuks stuks eetlepel gram theelepel theelepel theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
aardappel room (slag-) koriander (zaad) knoflook tomaat boter (geklaard) garam masala gember (bak-) garam masala ei (kip) ui boter (geklaard) meel (kikkererwt-) chilipoeder kurkuma (poeder) chilipoeder venkel (zaad) zout peper | ||
Berei- ding |
Schil de aardappels en kook ze gaar. Giet af en pureer ze. Voeg chilipoeder, zout, peper, garam masala en koriander toe en bind het mengsel met de eieren en de kikkerertenmeel (besanbloem). Vorm er koteletjes van. Verhit de overige ghee in een pan en bak de koteletjes om en om goudbruin. Neem uit de pan en laat goed uitlekken. Bereiding kerriesaus: Hak de ui met de gember en knoflook. Voeg er de garam masala en venkel aan toe en laat regelmatig roerend 4 minuten fruiten in de ghee. Pel de tomaten, hak ze fijn en doe ze in de pan. Laat 4 minuten bakken. Schenk er circa 4 eetlepels water bij en breng aan de kook. Draai het vuur dan lager en giet er de room bij. Breng op smaak met zout en peper en voeg koenjit toe. Roer zorgvuldig door. Leg de koteletjes in de saus en warm nog even door. Doe over op een schaal en garneer met chilipoeder. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1607 KiloJoules 383 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 33 gram 9 gram 5 gram |