culinaire
zaken
.nl
Groentekoteletten in kerriesaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
24
4
3
3
2
2
2
2
1
1
25
1
0.50
0.50
0.50
-
-
gram
deciliter
gram
teentje
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
stuks
stuks
eetlepel
gram
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
room (slag-)
koriander (zaad)
knoflook ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
boter (geklaard)
garam masala
gember (bak-) ingrediënt info
garam masala
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
boter (geklaard)
meel (kikkererwt-)
chilipoeder
kurkuma (poeder)
chilipoeder
venkel (zaad)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Schil de aardappels en kook ze gaar. Giet af en pureer ze. Voeg chilipoeder, zout, peper, garam masala en koriander toe en bind het mengsel met de eieren en de kikkerertenmeel (besanbloem).

Vorm er koteletjes van. Verhit de overige ghee in een pan en bak de koteletjes om en om goudbruin. Neem uit de pan en laat goed uitlekken.

Bereiding kerriesaus: Hak de ui met de gember en knoflook. Voeg er de garam masala en venkel aan toe en laat regelmatig roerend 4 minuten fruiten in de ghee.

Pel de tomaten, hak ze fijn en doe ze in de pan. Laat 4 minuten bakken. Schenk er circa 4 eetlepels water bij en breng aan de kook. Draai het vuur dan lager en giet er de room bij. Breng op smaak met zout en peper en voeg koenjit toe. Roer zorgvuldig door.

Leg de koteletjes in de saus en warm nog even door. Doe over op een schaal en garneer met chilipoeder.
Voedings-
waarde
Energie1607 KiloJoules
383 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
33 gram
9 gram
5 gram