culinaire zaken .nl |
Goelai Telor Molaboh (Gepocheerde eieren) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 12 8 4 3 2 2 2 2 1 1 - |
deciliter theelepel stuks eetlepel gram theelepel eetlepel theelepel stuks teentje eetlepel naar smaak |
santen sap (citroen-) ei (kip) tauge suiker (Javaans) sambal oelek olie (zonnebloem-) djahe ui knoflook selderij (blad-) zout | ||
Berei- ding |
De knoflook wordt fijngehakt. De uien worden gesnipperd. We gebruiken dunne santen. Vermeng sambal met djahe en citroensap. Schep dan de uien en fijngehakte knoflook erdoor. Fruit dit mengsel totdat de ui wat verkleurt. Voeg dan de santen en fijngehakte selderij toe. Laat alles even flink doorkoken en doe er de javaanse suiker en wat zout naar eigen smaak bij. Temper het vuur. Breek de eieren op de rand van de pan en laat ze heel voorzichtig in het hete vocht glijden. Pocheer de eieren totdat het eiwit gestold is. Draai het vuur uit en laat alles 2 tot 4 minuten staan. Was intussen de tauge en laat ze uitlekken. Leg de tauge als bedjes op 4 voorverwarmde borden. Schep hierna de eieren en enkele eetlepels van het vocht erover. Geef eventueel het resterende vocht apart in een voorverwarmde sauskom. Dien het gerecht zo warm mogeljk op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2378 KiloJoules 566 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 19 gram 4 gram |