culinaire
zaken
.nl
Goelai Oedang Dan Telor
(Garnalen met eieren in kruidige saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
3
2
16
6
4
3
2
2
2
2
2
2
0.50
0.50
gram
deciliter
deciliter
theelepel
gram
stuks
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
teentje
centimeter
stuks
theelepel
theelepel
garnaal (Hollands,gepeld)
santen ingrediënt info
santen ingrediënt info
sap (citroen-)
suiker (Javaans)
ei (kip)ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
ui ingrediënt info
sambal oelek
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
salam (blad)
kurkuma (poeder)
ketoembar
Berei-
ding
De uien worden gesnipperd. De knoflook wordt uitgeperst. De maat van de gemberwortel is 2 theelepels. We gebruiken 3 deciliter dunne en 2 deciliter dikke santen.

Ontvel de tomaten en snij ze in parten. Strooi wat zout en peper (uit de molen) over de garnalen en besprenkel ze met 2 eetlepels citroensap. Laat ze 10 minuten staan met af en toe omscheppen. Roerbak de uien tot ze verkleuren. Voeg knoflook, sambal, salam en gemberwortel toe. Alles omscheppen en dan de suiker, koenjit en ketoembar toevoegen. Daarna de dunne santen erbij en dit alles al roerend 5 minuten zachtjes laten koken. Doe dan de dikke santen erbij. Roer alles goed om en doe er de hardgekookte en gepelde eieren en even later de garnalen erbij. Roer er het resterende citroensap door en eventueel not wat zout. Als de garnalen door en door warm zijn, de salam verwijderen en opdienen in een voorverwarmde schaal. Garneer het gerecht met de partjes tomaat.
Voedings-
waarde
Energie2809 KiloJoules
669 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
30 gram
5 gram