culinaire zaken .nl |
Goelai Oedang Dan Telor (Garnalen met eieren in kruidige saus) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 3 2 16 6 4 3 2 2 2 2 2 2 0.50 0.50 |
gram deciliter deciliter theelepel gram stuks stuks stuks theelepel eetlepel teentje centimeter stuks theelepel theelepel |
garnaal (Hollands,gepeld) santen santen sap (citroen-) suiker (Javaans) ei (kip) tomaat ui sambal oelek olie (zonnebloem-) knoflook gember (wortel,vers) salam (blad) kurkuma (poeder) ketoembar | ||
Berei- ding |
De uien worden gesnipperd. De knoflook wordt uitgeperst. De maat van de gemberwortel is 2 theelepels. We gebruiken 3 deciliter dunne en 2 deciliter dikke santen. Ontvel de tomaten en snij ze in parten. Strooi wat zout en peper (uit de molen) over de garnalen en besprenkel ze met 2 eetlepels citroensap. Laat ze 10 minuten staan met af en toe omscheppen. Roerbak de uien tot ze verkleuren. Voeg knoflook, sambal, salam en gemberwortel toe. Alles omscheppen en dan de suiker, koenjit en ketoembar toevoegen. Daarna de dunne santen erbij en dit alles al roerend 5 minuten zachtjes laten koken. Doe dan de dikke santen erbij. Roer alles goed om en doe er de hardgekookte en gepelde eieren en even later de garnalen erbij. Roer er het resterende citroensap door en eventueel not wat zout. Als de garnalen door en door warm zijn, de salam verwijderen en opdienen in een voorverwarmde schaal. Garneer het gerecht met de partjes tomaat. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2809 KiloJoules 669 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 30 gram 5 gram |