culinaire
zaken
.nl
Atjar Tjampoer Bandoeng
(Zuur van gemengde groenten)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
150
6
3
2
2
2
2
1
1
0.75
0.25
0.25
-
-
gram
gram
stuks
theelepel
stuks
bosje
theelepel
stuks
theelepel
teentje
kopje
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
tauge ingrediënt info
wortel
kemirie (noot)
kurkuma (poeder)
peper (rood) ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
ketoembar
ui ingrediënt info
trassi
knoflook ingrediënt info
azijn ingrediënt info
kool (Chinees)
prei
zout
nootmuskaatingrediënt info
Berei-
ding
De kool (kan ook witte) wordt fijngesneden. De lomboks (of paprika) wordt in reepjes gesneden. De knoflook wordt fijngehakt. De prei wordt fijngesneden. De worteltjes worden in reepjes gesneden. De uien worden fijngesneden. We gebruiken 10 takjes selderie. De kemiris worden fijngestampt.

Fruit in wat olie de ui, knoflook, lombok (of paprika), trassi, kemirie en de koenjit. Dan de kool, prei en selderie erbij en maak af met zout, ketoembar en nootmuskaat. Giet de azijn erbij en laat alles circa 10 minuten op een klein vuur sudderen. Als laatste de tauge even laten meesudderen. De atjar in een schaal scheppen en koud opdienen. De atjar is in de koelkast lang goed te houden. Voor de kool kan witte-, spits- of chinese kool gebruikt worden.
Voedings-
waarde
Energie688 KiloJoules
164 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
18 gram
6 gram
5 gram