culinaire zaken .nl |
Zoetzure aubergine, Sicilie | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Bewerkelijk | Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 25 3 2 1 1 1 0.50 - - |
gram gram eetlepel eetlepel stengel stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
tomaat olijf (groen,pitvrij) olie (olijf-) azijn selderij (bleek-) ui aubergine suiker zout peper | ||
Berei- ding |
Snij de aubergine in blokjes, bestrooi ze met zout en laat ze een half uur liggen. Snij de ui in ringen. Ontvel de tomaten en snij ze klein. Snij de bleekselderij in dunne plakjes. Halveer de olijven. Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit de uiringen en bleekselderij even aan. Voeg de tomaten, zout en peper naar smaak toe en laat de saus circa 15 minuten zachtjes sudderen. Spoel de aubergine af en dep de blokjes goed droog. Verhit 2 eetlepels olie in een koekepan en bak de aubergineblokjes rondom bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Schep de aubergine, olijven, azijn en suiker door de tomatensaus. Laat de caponata afkoelen en nog minstens 1 uur staan, zodat de smaken op elkaar kunnen inwerken. Lekker met ciabatta als borrelhapje of bij vleesgerechten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 680 KiloJoules 162 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 4 gram 8 gram |