culinaire
zaken
.nl
Zoetzure aubergine, Sicilie
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
25
3
2
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stengel
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
tomaat ingrediënt info
olijf (groen,pitvrij)
olie (olijf-) ingrediënt info
azijn ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
suiker
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snij de aubergine in blokjes, bestrooi ze met zout en laat ze een half uur liggen. Snij de ui in ringen. Ontvel de tomaten en snij ze klein. Snij de bleekselderij in dunne plakjes. Halveer de olijven. Verhit een eetlepel olie in een pan en fruit de uiringen en bleekselderij even aan. Voeg de tomaten, zout en peper naar smaak toe en laat de saus circa 15 minuten zachtjes sudderen.
Spoel de aubergine af en dep de blokjes goed droog. Verhit 2 eetlepels olie in een koekepan en bak de aubergineblokjes rondom bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Schep de aubergine, olijven, azijn en suiker door de tomatensaus. Laat de caponata afkoelen en nog minstens 1 uur staan, zodat de smaken op elkaar kunnen inwerken. Lekker met ciabatta als borrelhapje of bij vleesgerechten.
Voedings-
waarde
Energie680 KiloJoules
162 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
4 gram
8 gram