| culinaire zaken .nl  | 
Wilde rijst met broccoli | |||
| Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Amerika | |
| Aantal personen  | 4 | Bereidings- tijden  | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 02:30  | |
| Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vegetarisch | |
| Ingre- diënten  | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
| 5 200 125 2 2 2 1 1 1  | 
deciliter gram gram eetlepel eetlepel eetlepel stengel stuks eetlepel  | 
water  rijst (wild) ![]() broccoli ![]() olie ![]() sap (citroen-) peterselie (vers) ![]() selderij (bleek-) ![]() paprika (rood) ![]() water  | ||
| Berei- ding  | 
Meng de rijst en het water in een magnetronkom. Dek de kom af en zet hem 25 minuten in de magnetron op 100% (650 watt). Laat 5 minuten nagaren. Doe de broccoliroosjes in een magnetronkom met de ene eetlepel water. Dek de kom af en zet hem 3 minuten in de magnetron op 100%. Giet de broccoli af. Roer de broccoli, paprika, bleekselderij en peterselie door de rijst. Zet de rijst nog 1 minuut in de magnetron op 100%. Voeg het citroensap en de olie toe en roer alles goed door. Dien onmiddellijk op. | |||
| Voedings- waarde  | 
Voedingswaarde per portie | Energie | 1305 KiloJoules 311 KiloCaloriën  | Koolhydr Eiwit vezels  | 50 gram  12 gram 9 gram  |