culinaire zaken .nl |
Wilde rijst met broccoli | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Amerika | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 02:30 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 200 125 2 2 2 1 1 1 |
deciliter gram gram eetlepel eetlepel eetlepel stengel stuks eetlepel |
water rijst (wild) broccoli olie sap (citroen-) peterselie (vers) selderij (bleek-) paprika (rood) water | ||
Berei- ding |
Meng de rijst en het water in een magnetronkom. Dek de kom af en zet hem 25 minuten in de magnetron op 100% (650 watt). Laat 5 minuten nagaren. Doe de broccoliroosjes in een magnetronkom met de ene eetlepel water. Dek de kom af en zet hem 3 minuten in de magnetron op 100%. Giet de broccoli af. Roer de broccoli, paprika, bleekselderij en peterselie door de rijst. Zet de rijst nog 1 minuut in de magnetron op 100%. Voeg het citroensap en de olie toe en roer alles goed door. Dien onmiddellijk op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1305 KiloJoules 311 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 50 gram 12 gram 9 gram |