culinaire zaken .nl |
Tomatensalade met mozzarella | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 4 4 3 3 2 1 1 1 - |
stuks stuks sneetje eetlepel eetlepel stuks eetlepel stuks teentje naar smaak |
olijf (zwart,pitvrij) olijf (groen,pitvrij) stokbrood olie (olijf-) saus (basilicum-) tomaat (vlees-) basilicum (vers) kaas (mozzarella) knoflook peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Was de tomaten en snij ze in plakken. Snij de mozzarella in plakken. Rangschik de tomaat- en mozzarellaplakken dakpansgewijs op twee bordjes. Klop 2 eetlepels basilicumsaus met 2 eetlepels olijfolie tot een sausje en sprenkel dit over de tomaat en mozzarella. Maal er verse peper boven en strooi de basilicum erover. Hak de olijven heel fijn met een uienhakker en roer de rest van de basilicumsaus erdoor. Rooster de sneetjes stokbrood onder een voorverwarmde grill. Halveer het teentje knoflook en wrijf de sneetjes ermee in. Verdeel de olijvenpasta erover. Leg de sneetjes naast de salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 6651 KiloJoules 1584 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 223 gram 45 gram 15 gram |