culinaire zaken .nl |
Salade van rijst en kipfilet | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Goedkoop Makkelijk | Rijst En Pasta Salade | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 100 1 100 2 2 1 1 0.50 |
gram gram gram deciliter gram theelepel stuks eetlepel eetlepel stuks |
kipfilet rijst (zilvervlies) mais (blik) creme fraiche doperwt (diepvries) kerrie (poeder) mandarijn melk (koffie-) peterselie paprika (rood) | ||
Berei- ding |
Leg de kipfilet in een pan met een laagje water en laat deze tegen de kook aan gaar worden. Kook de rijst gaar en droog volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de gare kipfilet in stukjes, maak de paprika schoon, snij deze in blokjes en verdeel de mandarijntjes in partjes. Doe de rijst in een kom, samen met de stukjes kipfilet, de blokjes paprika en de mandarijnpartjes. Voeg hier de goed uitgelekte doperwtjes en de mais aan toe. Maak dan de dressing: creme fraiche losroeren en met de koffiemelk. Maak het op smaak met de kerrie. Schep de dressing door de salade en garneer met peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 893 KiloJoules 213 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 10 gram 3 gram |