culinaire
zaken
.nl
Salade van rijst en kipfilet
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
100
100
1
100
2
2
1
1
0.50
gram
gram
gram
deciliter
gram
theelepel
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
kipfilet
rijst (zilvervlies) ingrediënt info
mais (blik)
creme fraiche ingrediënt info
doperwt (diepvries)
kerrie (poeder)
mandarijn
melk (koffie-) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
Berei-
ding
Leg de kipfilet in een pan met een laagje water en laat deze tegen de kook aan gaar worden. Kook de rijst gaar en droog volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de gare kipfilet in stukjes, maak de paprika schoon, snij deze in blokjes en verdeel de mandarijntjes in partjes.

Doe de rijst in een kom, samen met de stukjes kipfilet, de blokjes paprika en de mandarijnpartjes. Voeg hier de goed uitgelekte doperwtjes en de mais aan toe.

Maak dan de dressing: creme fraiche losroeren en met de koffiemelk. Maak het op smaak met de kerrie. Schep de dressing door de salade en garneer met peterselie.
Voedings-
waarde
Energie893 KiloJoules
213 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
10 gram
3 gram