culinaire zaken .nl |
Risotto met paddestoelen | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Makkelijk Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 250 1 100 25 20 2 2 2 1 - - - |
deciliter gram deciliter gram gram gram eetlepel teentje eetlepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
bouillon (kippen-) rijst (kortkorrelig) wijn (wit) paddestoel (shii-take) boter (room-) paddestoel (gedroogd) olie (olijf-) knoflook peterselie (vers) ui zout peper kaas (parmezaans) | ||
Berei- ding |
De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen. De gedroogde paddestoelen eventueel in stukjes breken en in een zeef onder koud stromend water wassen. Het onderste stuk van de steeltjes van de shiitake verwijderen en de paddestoelen klein snijden. De boter en de olie in een ovenvaste schaal van 2 liter inhoud doen en (onafgedekt) in 2-3 minuten op 100% heet laten worden. De ui en de knoflook erdoor roeren en (onafgedekt) in 2-3 minuten op 100% glazig laten worden. De rijst erdoor scheppen en (onafgedekt) in 4-5 minuten op 100% goudgeel laten kleuren. Beide soorten paddestoelen met de bouillon en de wijn erdoor scheppen en alles (onafgedekt) 16-18 minuten op 100% verwarmen. Tussendoor tweemaal roeren. De risotto (afgedekt) 5 minuten laten nagaren, zout en peper naar smaak toevoegen en tenslotte de peterselie en de kaas erdoor scheppen. TIP: In plaats van wijn kan ook sherry worden gebruikt. Zoete sherry geeft aan het gerecht een extra bijzondere smaak. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1187 KiloJoules 283 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 73 gram 8 gram 6 gram |