culinaire
zaken
.nl
Peperonata (tomaten met ui en paprika)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
20
3
3
2
2
1
-
-
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
tomaat ingrediënt info
boter (room-)
olie (olijf-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
azijn (wijn-) ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit olie en boter in een ruime pan en fruit de uien in 10 minuten op laag vuur. Voeg de paprika's toe en laat deze 10 minuten met gesloten deksel stoven. Ontvel en ontpit de tomaten en halveer ze. Voeg tomaten, azijn en peper toe en laat nog 10 minuten stoven. Haal de deksel van de pan en laat de vloeistof indampen. Breng op smaak met zout. Serveer warm of koud.
Voedings-
waarde
Energie968 KiloJoules
230 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
4 gram
7 gram