culinaire zaken .nl |
Peperonata (tomaten met ui en paprika) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 20 3 3 2 2 1 - - |
gram gram eetlepel stuks stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
tomaat boter (room-) olie (olijf-) ui paprika (groen) paprika (rood) azijn (wijn-) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Verhit olie en boter in een ruime pan en fruit de uien in 10 minuten op laag vuur. Voeg de paprika's toe en laat deze 10 minuten met gesloten deksel stoven. Ontvel en ontpit de tomaten en halveer ze. Voeg tomaten, azijn en peper toe en laat nog 10 minuten stoven. Haal de deksel van de pan en laat de vloeistof indampen. Breng op smaak met zout. Serveer warm of koud. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 968 KiloJoules 230 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 4 gram 7 gram |