culinaire
zaken
.nl
Masalarijst
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
100
50
10
4
4
3
2
1
1
1
1
1
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
stuks
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
rijst ingrediënt info
kool (bloem-)ingrediënt info
doperwt (diepvries)
kruidnagel ingrediënt info
olie ingrediënt info
kardamom (peulen)
laurier (blad)
ui ingrediënt info
komijn
gember (wortel,vers) ingrediënt info
kaneel (poeder)
wortel
peper (groen) ingrediënt info
Berei-
ding
Was de rijst en laat hem tenminste 1 uur weken. Schil de wortel en snij in plakjes. Verdeel de bloemkool in roosjes. Pel de uien en hak ze fijn. Fruit de komijn, laurier en uisnippers in hete olie. Voeg alle kruiden, de groenten en de rijst toe en giet er nog wat water bij (1.5 x de hoeveelheid rijst). Dek af en laat op een klein vuur koken tot het water verdampt is. Serveer warm en garneer met uisnippers.
Voedings-
waarde
Energie1965 KiloJoules
468 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
88 gram
9 gram
4 gram