culinaire zaken .nl |
Masalarijst | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 100 50 10 4 4 3 2 1 1 1 1 1 |
gram gram gram stuks eetlepel stuks stuks stuks theelepel eetlepel theelepel stuks stuks |
rijst kool (bloem-) doperwt (diepvries) kruidnagel olie kardamom (peulen) laurier (blad) ui komijn gember (wortel,vers) kaneel (poeder) wortel peper (groen) | ||
Berei- ding |
Was de rijst en laat hem tenminste 1 uur weken. Schil de wortel en snij in plakjes. Verdeel de bloemkool in roosjes. Pel de uien en hak ze fijn. Fruit de komijn, laurier en uisnippers in hete olie. Voeg alle kruiden, de groenten en de rijst toe en giet er nog wat water bij (1.5 x de hoeveelheid rijst). Dek af en laat op een klein vuur koken tot het water verdampt is. Serveer warm en garneer met uisnippers. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1965 KiloJoules 468 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 88 gram 9 gram 4 gram |