culinaire zaken .nl |
Koolsalade met gehakte noten en kaas | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Salade | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
375 100 100 100 40 3 2 2 1 1 0.20 0.10 - - |
gram gram gram gram gram eetlepel eetlepel stuks stuks eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
kool (wit) spek (ontbijt-,mager) noot (gemengd) kaas (extra belegen) rozijn olie peterselie (vers) noot (wal-) ui azijn (wijn-) basilicum (vers) suiker zout peper | ||
Berei- ding |
Spekblokjes ongeveer 8 minuten zachtjes in een koekepan bakken. Rozijnen in warm water laten wellen. Kool in zeer dunne reepjes snijden, de kaas in blokjes. Pel de ui en hak hem fijn. Een sausje roeren van azijn, suiker, peper, zout, basilicum en olie. Kool met spekblokjes, rozijnen, blokjes kaas, ui, dressing en gehakte noten vermengen. Over de schaaltjes verdelen. Garneren met een takje peterselie en de halve walnoten. Geef er warm stokbrood bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3283 KiloJoules 782 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 46 gram 25 gram 7 gram |