culinaire zaken .nl |
Kalkoensalade met geroosterde hazelnoten | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk Salade | Slank Snel | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 250 1 75 4 3 2 2 2 1 0.50 - - |
gram gram deciliter gram stuks eetlepel eetlepel theelepel eetlepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
kalkoenfilet sla (frisee-) sap (sinaasappel-) noot (hazel-) tomaat (kers-) olie (noten-) azijn (dragon-) mosterd (Zaans) olie avocado kruidenmix (Cajun) zout peper | ||
Berei- ding |
Wrijf de kalkoenfilet in met cajunkruiden. Verhit de olie in een koekepan en bak de kalkoenfilet in circa 15 minuten bruin en gaar. Keer de kalkoenfilet regelmatig. Schil de avocado, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in de lengte in plakken. Was de tomaatjes en snij ze in vieren. Verdeel de friseesla over 4 borden. Rangschik de plakken avocado en de partjes tomaat erop. Leg de kalkoenfilet op een plank en roer de azijn, het sinaasappelsap en de mosterd door het bakvet. Breng dit aan de kook en roer de aanbaksels los. Klop van het vuur af de hazelnootolie erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper. Snij de kalkoenfilet in dunne plakken en leg deze op de sla. Schenk de saus erover. Rooster de hazelnoten in een droge koekepan goudbruin. Verdeel ze over de salade. Lekker met bruin stokbrood. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1984 KiloJoules 472 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 22 gram 6 gram |