culinaire zaken .nl |
Kalkoensalade met dadels | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:15 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Salade | Zonder Koken | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 300 200 200 150 1 1 2 1 1 1 - - |
gram gram gram gram gram deciliter deciliter theelepel bosje teentje bakje naar smaak naar smaak |
kalkoenfilet (gerookt) sla (gemengd) dadel (gedroogd) kaas (feta) studentenhaver olie sap (appel-) mosterd radijs knoflook tuinkers zout peper | ||
Berei- ding |
Ontpit de (liefst verse) dadels sn snij ze doormidden. Snij de radijsjes in plakjes, het gare kalkoenvlees in reepjes en de kaas in blokjes. Meng de dadels, de radijs, kalkoen, kaas, studentenhaver en de sla in een grote kom door elkaar. Klop een sausje van het appelsap, de olie en de mosterd. Pers het teentje knoflook uit en voeg zout en peper toe. Klop het sausje nogmaals door. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1978 KiloJoules 471 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 30 gram 4 gram |