culinaire zaken .nl |
Griekse salade | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Griekenland | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Salade | Slank | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 100 100 75 4 3 2 2 0.50 0.50 0.50 - |
gram gram gram gram eetlepel stuks eetlepel eetlepel stuks stuks theelepel naar smaak |
tomaat salami kaas (feta) olijf (groen) olie (olijf-) ui (sjalot) azijn (wijn-) kappertjes paprika (groen) paprika (rood) oregano peper | ||
Berei- ding |
Meng tomaat, paprika, komkommer, olijven, sjalotjes, kappertjes, kaas en salami door elkaar. Roer in een kleine kom olijfolie, azijn, peper en oregano door elkaar. Giet de slasaus over de groenten. Schep de groenten en de saus luchtig door elkaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 785 KiloJoules 187 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 6 gram 1 gram |