culinaire
zaken
.nl
Gebakken oesterzwammen met sesamkorstje
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
1
50
25
6
4
1
1
1
1
0.50
gram
deciliter
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
eetlepel
oesterzwam ingrediënt info
olie ingrediënt info
sla (veld-) ingrediënt info
alfalfaingrediënt info
sesamzaad ingrediënt info
saus (kerrie-)
ei (kip)ingrediënt info
ketoembar
ui (bos-)ingrediënt info
saus (soja-,chinees)
sherry (droog)
Voor-
berei-
ding
Rooster de sesamzaadjes in een koekepan.
Berei-
ding
Maak de veldsla schoon. Verdeel de veldsla en alfalfa over 2 bordjes. Maak het lente-uitje schoon en snij het in dunne ringetjes. Veeg de oesterzwammen schoon en snij de dikke steeltjes weg. Klop in een diep bord het ei los met de sojasaus, sherry en ketoembar. Haal de oesterzwammen eerst door het eimengsel en druk ze daarna in het sesamzaad. Druk de zaadjes goed aan. Verhit de olie in een koekepan en bak de oesterzwammen in 5 minuten bruin en gaar. Leg de oesterzwammen op het bedje van veldsla en alfalfa en strooi de lente-uitjes erover. Schep de kerriesaus ernaast. Lekker met gegratineerde aardappelpuree.
Voedings-
waarde
Energie3674 KiloJoules
875 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
32 gram
24 gram
1 gram