culinaire zaken .nl |
Gebakken oesterzwammen met sesamkorstje | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 1 50 25 6 4 1 1 1 1 0.50 |
gram deciliter gram gram eetlepel eetlepel stuks theelepel stuks eetlepel eetlepel |
oesterzwam olie sla (veld-) alfalfa sesamzaad saus (kerrie-) ei (kip) ketoembar ui (bos-) saus (soja-,chinees) sherry (droog) | ||
Voor- berei- ding |
Rooster de sesamzaadjes in een koekepan. | |||
Berei- ding |
Maak de veldsla schoon. Verdeel de veldsla en alfalfa over 2 bordjes. Maak het lente-uitje schoon en snij het in dunne ringetjes. Veeg de oesterzwammen schoon en snij de dikke steeltjes weg. Klop in een diep bord het ei los met de sojasaus, sherry en ketoembar. Haal de oesterzwammen eerst door het eimengsel en druk ze daarna in het sesamzaad. Druk de zaadjes goed aan. Verhit de olie in een koekepan en bak de oesterzwammen in 5 minuten bruin en gaar. Leg de oesterzwammen op het bedje van veldsla en alfalfa en strooi de lente-uitjes erover. Schep de kerriesaus ernaast. Lekker met gegratineerde aardappelpuree. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3674 KiloJoules 875 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 24 gram 1 gram |