culinaire zaken .nl |
Dadar djamoer (Omelet met champignonragout) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 125 25 10 4 3 1 - - |
deciliter gram gram theelepel stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
melk champignon bloem sap (citroen-) ei (kip) olie (arachide-) ui zout peper | ||
Berei- ding |
Verhit 2 eetlepels van de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 4 minuten. Roer de bloem door het uimengsel. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de melk toe tot een gebonden saus is ontstaan. Roer de plakjes champignons en het citroensap door de saus. Draai de hittebron laag en laat de ragout 4 minuten zachtjes koken. Maak de ragout op smaak met wat zout en peper. Klop de eieren in een kommetje los met een scheutje water. Verhit de rest van de olie in een koekepan en bak hierin van de losgeklopte eieren een omelet. Laat de omelet op een schaal glijden en verdeel er de champignonragout over. Klap de omelet dubbel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |