culinaire
zaken
.nl
Artisjokken zonder moeite
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3.50
4
3
2
1
0.50
deciliter
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
olie (olijf-) ingrediënt info
artisjok ingrediënt info
mayonaise ingrediënt info
eidooier
wijn (muskaat-)
citroen
Berei-
ding
Snij circa 2 centimeter van de punt van elke artisjok af met een kartelmes. Snij dan de steel vlak bij de onderkant af. Knip met een schaar de punten van de bladeren. Wrijf alle snijvlakken in met de halve citroen om verkleuren te voorkomen. Wikkel de artisjokken in magnetronfolie en sluit de pakjes goed af, of doe elke artisjok in een speciaal magnetronzakje en maak dat goed dicht. Leg de ingepakte artisjokken naast elkaar op een magnetronschaal en zet die circa 15 minuten in de magnetron op 100% (650 watt). Druk met een nagel de onderkant van de artisjok in om te controleren of ze gaar zijn. Laat de artisjokken 5 minuten nagaren. Pak ze dan heel voorzichtig uit (denk om de zeer warme stoom!).
Zorg dat voor de mayonaise de kom en garde schoon en warm, en de ingredienten op kamertemperatuur zijn. Doe de eierdooiers in de kom en klop ze 2 minuten stevig tot ze iets dikker zijn. Klop er vervolgens de wijn en wat zout en peper door. Druppel er dan zeer geleidelijk de olie bij en blijf met kracht kloppen tot de mayonaise mooi lobbig is.
Dien de artisjokken op met de mayonaise.
Voedings-
waarde
Energie4566 KiloJoules
1087 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
63 gram
18 gram
23 gram