culinaire zaken .nl |
Nasi Speciaal (Gekruide gebakken rijst) | |||
Soort gerecht | Bijgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | Vlees | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 350 3 3 2 2 2 1 1 1 1 |
gram gram teentje theelepel eetlepel eetlepel stuks stuks pak stuks stuks |
rijst varkensvlees (mager) knoflook sambal oelek ketjap (manis) olie (zonnebloem-) ui paprika (rood) mix (nasi speciaal) ei (kip) prei | ||
Voor- berei- ding |
Snipper de ui. Hak de knoflookteentjes. Snij het varkensvlees in kleine stukjes. Snij de prei in ringetjes. Snij de parika in blokjes | |||
Berei- ding |
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat deze afkoelen. Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook hier in. Meng de sambal erdoor. Bak het vlees mee tot het verkleurd is. Voeg het ei, de prei , de paprika en de groentenmix toe en roerbak dit mee tot het in kleine deeltjes gestold is. Meng de ketjap, het zakje kruidenmix en de gekookte rijst erdoor. Roerbak alles tot de rijst warm is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2031 KiloJoules 484 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 98 gram 12 gram 5 gram |