culinaire zaken .nl |
Spinaziesla met noten en kaas | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 100 8 3 2 2 2 1 1 - - |
gram gram eetlepel mililiter pak stengel eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
spinazie (vers) noot (wal-) olie (walnoten-) sap (citroen-) kaas (Mon Chou) selderij (bleek-) azijn (wijn-) komkommer appel zout peper | ||
Berei- ding |
Hak in de keukenmachine de walnoten grof-kruimelig. Of gebruik voor het fijn maken van de noten een deegroller of een lege wijnfles. Leg de noten tussen een dubbelgevouwen schone theedoek en rol er net zolang overheen tot de noten zijn fijn gemalen. Snijd de Mon Chou in blokjes en maak hier balletjes van. Rol deze kaasballen door de walnotenkruimels. Verdeel de gewassen spinazieblaadjes over de borden en leg er kaasballetjes, reepjes selderij en komkommer en stukjes met citroensap besprenkelde appel op. Maak een vinaigrette van de olie en azijn en zout en peper en giet deze saus over de salade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2038 KiloJoules 485 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 28 gram 11 gram 12 gram |