culinaire
zaken
.nl
Spinaziesla met noten en kaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
100
8
3
2
2
2
1
1
-
-
gram
gram
eetlepel
mililiter
pak
stengel
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
spinazie (vers)
noot (wal-)
olie (walnoten-) ingrediënt info
sap (citroen-)
kaas (Mon Chou)
selderij (bleek-)ingrediënt info
azijn (wijn-) ingrediënt info
komkommer
appel
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Hak in de keukenmachine de walnoten grof-kruimelig. Of gebruik voor het fijn maken van de noten een deegroller of een lege wijnfles. Leg de noten tussen een dubbelgevouwen schone theedoek en rol er net zolang overheen tot de noten zijn fijn gemalen. Snijd de Mon Chou in blokjes en maak hier balletjes van. Rol deze kaasballen door de walnotenkruimels. Verdeel de gewassen spinazieblaadjes over de borden en leg er kaasballetjes, reepjes selderij en komkommer en stukjes met citroensap besprenkelde appel op. Maak een vinaigrette van de olie en azijn en zout en peper en giet deze saus over de salade.
Voedings-
waarde
Energie2038 KiloJoules
485 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
28 gram
11 gram
12 gram