culinaire
zaken
.nl
Thaise rundvleessalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
0.75
0.50
0.50
0.50
1
-
2
2
6
600
3
1
teentje
theelepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
stuks
stengel
stuks
gram
theelepel
theelepel
knoflook ingrediënt info
suiker
saus (soja-,chinees)
sap (citroen-)
saus (vis-)
ketjap (manis)
peper (zwart) ingrediënt info
ui (bos-)ingrediënt info
sereh (vers)
peper (spaans,rood) ingrediënt info
runderbiefstuk ingrediënt info
munt (vers) ingrediënt info
koriander (vers)
Voor-
berei-
ding
Hak de koriander fijn. Hak de muntblaadjes fijn. Hak de sereh fijn.
Snipper de bosuitjes fijn. Pers de knoflook uit. Verwijder het zaad van de Spaanse pepertjes en snij deze fijn.
Berei-
ding
Maak een dressing van de knoflook, de suiker, de sojasaus, het
citroensap, de vissaus, de ketjap en zwarte peper en voeg de bosui, het citroengras en de rode pepertjes hierbij.

Bak de biefstukken half doorbakken en snij ze daarna in dunne reepjes.

Schep het vlees door de dressing. Strooi vlak voor het opdienen de munt en de koriander (of peterselie) over de salade.

Deze salade is verrukkelijk als een voorafje op een zwoele avond. Een koud glas bier smaakt er prima bij, maar ook een glas whisky met veel sodawater en ijsblokjes is goed gezelschap.
Voedings-
waarde
Energie734 KiloJoules
175 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
37 gram
0 gram