culinaire zaken .nl |
Thaise rundvleessalade | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Vlees | Pittig | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 0.75 0.50 0.50 0.50 1 - 2 2 6 600 3 1 |
teentje theelepel eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak stuks stengel stuks gram theelepel theelepel |
knoflook suiker saus (soja-,chinees) sap (citroen-) saus (vis-) ketjap (manis) peper (zwart) ui (bos-) sereh (vers) peper (spaans,rood) runderbiefstuk munt (vers) koriander (vers) | ||
Voor- berei- ding |
Hak de koriander fijn. Hak de muntblaadjes fijn. Hak de sereh fijn. Snipper de bosuitjes fijn. Pers de knoflook uit. Verwijder het zaad van de Spaanse pepertjes en snij deze fijn. | |||
Berei- ding |
Maak een dressing van de knoflook, de suiker, de sojasaus, het citroensap, de vissaus, de ketjap en zwarte peper en voeg de bosui, het citroengras en de rode pepertjes hierbij. Bak de biefstukken half doorbakken en snij ze daarna in dunne reepjes. Schep het vlees door de dressing. Strooi vlak voor het opdienen de munt en de koriander (of peterselie) over de salade. Deze salade is verrukkelijk als een voorafje op een zwoele avond. Een koud glas bier smaakt er prima bij, maar ook een glas whisky met veel sodawater en ijsblokjes is goed gezelschap. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 734 KiloJoules 175 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 37 gram 0 gram |