culinaire
zaken
.nl
Salade met druiven en geitenkaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
150
3
2
2
1
1
1
-
-
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
krop
theelepel
naar smaak
naar smaak
druif (muskaat-) ingrediënt info
kaas (geite-,Holland)
olie ingrediënt info
sap (citroen-)
noot (wal-,gepeld)
peer ingrediënt info
sla (lollo rosso) ingrediënt info
honing
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Was de schoongemaakte slabladeren en laat ze goed uitlekken.
Haal de gewassen en uitgelekte druiven van de steeltjes.
Snijd de geschilde peer in partjes en bedruppel deze meteen met de helft van het citroensap.
Snijd de kaas in blokjes.
Roer voor de vinaigrette het resterende citroensap met de honing en wat zout en peper door elkaar en klop er in een dun straaltje olie door.
Berei-
ding
Afwerken:
Doe de drooggeslagen sla in een kom en schep er de vinaigrette door.
Verdeel de sla over de borden.
Verdeel er de druiven, de partjes peer, de blokjes kaas en de noten over en serveer meteen.
Geef er knapperig stokbrood bij.

Tip:
Wie de druiven wil ontpitten, doet dat het makkelijkst met een omgebogen paperclip.
Voedings-
waarde
Energie1117 KiloJoules
266 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
16 gram
7 gram
2 gram