culinaire zaken .nl |
Salade met druiven en geitenkaas | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 | |
Indelingen | Magnetron | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 150 3 2 2 1 1 1 - - |
gram gram eetlepel eetlepel eetlepel stuks krop theelepel naar smaak naar smaak |
druif (muskaat-) ![]() kaas (geite-,Holland) olie ![]() sap (citroen-) noot (wal-,gepeld) peer ![]() sla (lollo rosso) ![]() honing peper ![]() zout | ||
Voor- berei- ding |
Was de schoongemaakte slabladeren en laat ze goed uitlekken. Haal de gewassen en uitgelekte druiven van de steeltjes. Snijd de geschilde peer in partjes en bedruppel deze meteen met de helft van het citroensap. Snijd de kaas in blokjes. Roer voor de vinaigrette het resterende citroensap met de honing en wat zout en peper door elkaar en klop er in een dun straaltje olie door. | |||
Berei- ding |
Afwerken: Doe de drooggeslagen sla in een kom en schep er de vinaigrette door. Verdeel de sla over de borden. Verdeel er de druiven, de partjes peer, de blokjes kaas en de noten over en serveer meteen. Geef er knapperig stokbrood bij. Tip: Wie de druiven wil ontpitten, doet dat het makkelijkst met een omgebogen paperclip. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1117 KiloJoules 266 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 7 gram 2 gram |