culinaire zaken .nl |
Sop Special (Soep speciaal) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 500 125 90 50 3 3 2 2 1 1 1 0.50 - - |
liter gram gram gram gram stuks teentje theelepel stuks zakje stuks theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
water kip garnaal (Hollands,gepeld) tauge aardappel ei (kip) knoflook saus (soja-) citroen sla (gemengd) ui kurkuma (poeder) djahe zout peper | ||
Berei- ding |
Aardappelen worden gekookt. Ui wordt fijngesneden. Breng het water aan de kook. Voeg de kruiden (djahe, koenjit, zout en peper) en de kip toe en kook de kip gaar. Neem de kip uit de pan en ontbeen ze, snij daarbij het vlees in reepjes. Voeg de garnalen en geperste knoflook bij de bouillon en laat die circa 15 minuten trekken. Verdeel voor het opdienen over 4 tot 8 borden: de stukjes kip, de in schijfjes gesneden aardappel, de in vieren gesneden eieren, de tauge en de fijngesneden ui. Giet hier de bouillon overheen. Garneer met stukjes sla, sojasaus en partjes citroen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1676 KiloJoules 399 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 16 gram 52 gram 2 gram |