culinaire zaken .nl |
Sop Bawang (Uiensoep) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 300 3 2 1 0.50 0.50 - - - |
gram gram stuks stuks teentje eetlepel theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
ui runderpoulet ei (kip) djeroek poeroet knoflook selderij (blad-) ve-tsin peper nootmuskaat zout | ||
Berei- ding |
Uien worden fijngesneden. Knoflook wordt fijngehakt. Trek van het vlees en djeroek poeroet circa 2 liter bouillon. Is het vlees gaar, dan in stukjes snijden. Fruit in wat olie de knoflook, uien en voeg de stukjes vlees erbij. Maak het geheel af met de kruiden. Kluts de eieren met wat zout, nootmuskaat, ve-tsin en wat fijngesneden selderie. Bak er omeletten van, rol ze op en in dunne reepjes snijden. Laat dan alles met de bouillon op een klein vuur sudderen. Maggi naar smaak toevoegen. Stokbrood met gesmolten oude kaas hoort erbij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 339 KiloJoules 81 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 7 gram 2 gram |