culinaire
zaken
.nl
Sop Bawang
(Uiensoep)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
300
3
2
1
0.50
0.50
-
-
-
gram
gram
stuks
stuks
teentje
eetlepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
ui ingrediënt info
runderpoulet
ei (kip)ingrediënt info
djeroek poeroet
knoflook ingrediënt info
selderij (blad-)ingrediënt info
ve-tsin
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
Berei-
ding
Uien worden fijngesneden. Knoflook wordt fijngehakt.

Trek van het vlees en djeroek poeroet circa 2 liter bouillon. Is het vlees gaar, dan in stukjes snijden. Fruit in wat olie de knoflook, uien en voeg de stukjes vlees erbij. Maak het geheel af met de kruiden. Kluts de eieren met wat zout, nootmuskaat, ve-tsin en wat fijngesneden selderie. Bak er omeletten van, rol ze op en in dunne reepjes snijden. Laat dan alles met de bouillon op een klein vuur sudderen. Maggi naar smaak toevoegen. Stokbrood met gesmolten oude kaas hoort erbij.
Voedings-
waarde
Energie339 KiloJoules
81 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
7 gram
2 gram