culinaire zaken .nl |
Resolles | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 100 100 100 1.50 10 4 2 2 1 - - - |
gram gram gram gram centiliter gram stuks stuks teentje theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
ui meel (paneer-) prei haricot verts water bloem loempiavel ei (kip) knoflook trassi nootmuskaat zout peper | ||
Berei- ding |
Snij alle groenten in hele kleine blokjes (dit noemt men brunoise). Hak de knoflook fijn. Fruit dit alles aan onder toevoeging van alle kruiden. Doorbakken totdat de groenten gaar zijn. Maak een papje van meel en water. Dat fungeert als plakmiddel. Leg een loempiavel voor u en spreid een deel van de afgekoelde groentemassa hierop in het midden en vouw dit in de vorm van een envelop door eerst de onderste punt in te vouwen en daarna de linker en rechterpunt in te vouwen. Wij besluiten door de overgebleven punt met het plakmiddel te bestrijken en deze om te vouwen. Haal nu de ressoles eerst door de losgeklopte eieren en daarna door het paneermeel. Bak nu de ressolles krokant in ruim olie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 749 KiloJoules 178 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 8 gram 3 gram |