culinaire
zaken
.nl
Knapperig vlees in slablad
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
300
6
4
2
2
2
1
0.50
0.50
0.25
-
deciliter
gram
theelepel
theelepel
centimeter
teentje
eetlepel
theelepel
theelepel
krop
eetlepel
naar smaak
olie ingrediënt info
varkenshaas
saus (soja-)
maizena
gember (wortel,vers) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
saus (hoisin-,zoetzuur)
peperkorrel (zwart) ingrediënt info
kruidenmix (vijf-)
sla ingrediënt info
suiker
zout
Berei-
ding
Snij het vlees in dikke reepjes. Roer theelepel zout, 0.5 theelepel 5-kruidenpoeder en 1 eetlepel maizena door elkaar, meng dit door het vlees en laat 10 minuten staan. Hank de knoflook en gember fijn. Was de 12 slabladeren, dep ze droog en leg ze in een schaal. Verhit op hoog vuur 4 deciliter olie in de wok. Frituur het vlees in 3 minuten gaar en bruin. Haal uit de wok met een schuimspaan en leg op een schaal. Vermeng het met 1 theelepel suiker en 1.5 eetlepel sojasaus. Giet de olie op 1 eetlepel na in een bewaarpan. Bewaar voor later gebruik. Verhit op hoog vuur de eetlepel olie opnieuw. Roerbak gember, knoflook en 1 theelepel gekneusde zwarte peperkorrels tot het geurt. Voeg het gefrituurde vlees toe. Meng, zodat het vlees gelijkmatig met de scherpe kruiden wordt bedekt. Leg op een schaal. Serveer als volgt: neem een blad sla, schep er 2 reepjes vlees in, lepel er wat hoisinsaus over en vouw het blad dicht.
Voedings-
waarde
Energie3103 KiloJoules
739 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
4 gram
17 gram
1 gram