culinaire zaken .nl |
Bruine Bonensoep 1 (Pittig gekruide bonensoep) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 500 200 6 2 1 1 1 1 1 0.50 |
liter gram gram eetlepel stuks stuks stuks stuks eetlepel teentje stuks |
water boon (bruin,blik) spek (rook-,mager) selderij (blad-) kruidnagel ui salam (blad) peper (rood) peterselie (vers) knoflook prei | ||
Berei- ding |
Lombok in ringen snijden. Ui ook in ringen snijden. Peterselie, knoflook en 6 stengels selderie worden fijngehakt. Prei wordt in ringetjes gesneden. Het rookspek wordt in reepjes gesneden. Verse bonen eerst een nacht laten weken. Kook de bonen dan in het water gaar met wat zout. Worden er blikbonen gebruikt, dan uiteraard niet gaarkoken en minder water gebruiken. Fruit in wat olie de knoflook, ui, lombok, prei, selderie en het spek. Zijn de bonen gaar, dan het gefruite mengsel, de kruidnagels en blaadje salam erbij. Laat op een klein vuur alles circa 10 minuten doorkoken en regelmatig doorroeren. Strooi als laatste de peterselie erover. Naar eigen smaak kan men meer uien gebruiken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1495 KiloJoules 356 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 24 gram 21 gram 2 gram |