culinaire
zaken
.nl
Bruine Bonensoep 1
(Pittig gekruide bonensoep)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
500
200
6
2
1
1
1
1
1
0.50
liter
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stuks
eetlepel
teentje
stuks
water
boon (bruin,blik)
spek (rook-,mager)
selderij (blad-)ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
ui ingrediënt info
salam (blad)
peper (rood) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
prei
Berei-
ding
Lombok in ringen snijden. Ui ook in ringen snijden. Peterselie, knoflook en 6 stengels selderie worden fijngehakt. Prei wordt in ringetjes gesneden. Het rookspek wordt in reepjes gesneden.

Verse bonen eerst een nacht laten weken. Kook de bonen dan in het water gaar met wat zout. Worden er blikbonen gebruikt, dan uiteraard niet gaarkoken en minder water gebruiken. Fruit in wat olie de knoflook, ui, lombok, prei, selderie en het spek. Zijn de bonen gaar, dan het gefruite mengsel, de kruidnagels en blaadje salam erbij. Laat op een klein vuur alles circa 10 minuten doorkoken en regelmatig doorroeren. Strooi als laatste de peterselie erover. Naar eigen smaak kan men meer uien gebruiken.
Voedings-
waarde
Energie1495 KiloJoules
356 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
24 gram
21 gram
2 gram