culinaire zaken .nl |
Zalmmousse 2 (Spuma fredda di salmone) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 03:15 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Vis / Zeevruchten | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 185 10 10 3 1 1 - - |
deciliter gram gram theelepel eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
room (slag-) zalm (blik) olijf (zwart) sap (citroen-) olie (olijf-) peterselie citroen zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Laat de zalm uitlekken en verwijder vel en graten. Maak de zalm fijn met een vork. Voeg olijfolie, citroensap, peterselie, zout en peper toe. Meng dit goed door elkaar. Sla de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het zalmmengsel. Verdeel de zalmmousse over glazen en zet drie uur in de koelkast. Garneer de mousse met de citroenplakken en de olijven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1624 KiloJoules 387 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 11 gram 0 gram |