culinaire zaken .nl |
Yufka met spinazie (Ispanakli Borek) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Turkije | |
Aantal personen | 7 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:00 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2.50 1.50 125 30 7 3 2 2 - - |
gram deciliter deciliter gram gram stuks stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak |
spinazie melk yoghurt boter (room-) boter (room-) yufka ei (kip) ui paprika (poeder) zout peper | ||
Berei- ding |
Was de spinazie grondig en hak de groente fijn. Pel de uien en rasp ze. Smelt de boter en fruit hierin de ui glazig. Doe er dan de spinazie bij en breng de groente op smaak met wat zout en peper en de paprikapoeder. Smoor de spinazie tot al het water is verdampt. Dat duurt 18 minuten. Draai de hittebron uit en laat de spinazie afkoelen. Smelt voor de yoghurtsaus de boter in een andere pan en laat ze afkoelen. Klop de eieren los. Voeg de melk, de yoghurt en de eieren aan de boter toe en klop alles met de garde goed door elkaar. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Leg een deegvelletje in de beboterde ovenvaste braadslede en rimpel het deeg met de vingers. Schep op het deeg wat van de yoghurtsaus. Leg daarop opnieuw een lapje deeg, rimpel het eveneens met de vingers en verdeel er wat yoghurtsaus over en bovendien de spinazie. Dek de spinazie af met de overige deeglapjes, die u eveneens een beetje met de vingers wat rimpelt en waar eveneens yoghurtsaus overheen gaat. Giet over het bovenste lapje deeg de rest van de yoghurtsaus. Zet de braadslede in de oven en bak het gerecht in 30 minuten goudbruin. Neem het daarna uit de oven, en om te voorkomen dat het harde korstjes krijgt, dekt u het af met een vochtige doek. Laat het 5-10 minuten rusten. Snij het vervolgens met een scherp mes in stukken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1069 KiloJoules 255 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 8 gram 3 gram |