culinaire zaken .nl |
Warme beschuitbol met champignons | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Feestelijk | Goedkoop | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 4 4 2 2 2 1 1 1 |
gram stuks stuks eetlepel stuks eetlepel theelepel teentje stuks |
champignon kaas (belegen,plak) beschuitbol gember (bak-) mandarijn boter (room-) bouillon (poeder) knoflook ui | ||
Berei- ding |
Ui pellen en snipperen. Champignons wassen en in plakjes snijden. Mandarijnen pellen en in stukjes snijden. Grill 5 minuten voorverwarmen op de hoogste stand. Intussen in koekepan boter verhitten. Ui circa 3 minuten fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Champignons 2 minuten meebakken. Toevoegen: mandarijn, gember en bouillonpoeder. In 2 minuten warm laten worden. Intussen beschuitbollen op bakblik 1 minuut vlak onder de gril aan elke kant goudbruin grillen. Champignonmengsel erover verdelen. Kaas erop leggen. Vlak onder grill kaas laten smelten. Op 4 bordjes leggen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3059 KiloJoules 728 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 42 gram 38 gram 2 gram |