culinaire zaken .nl |
Toast met avocadocreme | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Snel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 1 1 1 1 1 0.50 - |
sneetje stuks theelepel theelepel bekertje stuks eetlepel naar smaak |
brood (casino) ei (kip) sap (citroen-) mosterd creme fraiche avocado bieslook (vers) peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Ei in 8 minuten hard koken. Onder koud water laten schrikken en pellen. Ei in plakjes snijden en vervolgens in kleine blokjes. Avocado halveren, pit verwijderen en met een lepel het vruchtvlees uit de schil schrapen. Het vruchtvlees pureren in een keukenmachine of door een roerzeef wrijven. Erdoor roeren: bieslook, mosterd, creme fraiche en citroensap. De sneetjes brood roosteren. Dik besmeren met de avocadopuree. Sneetjes op twee bordjes leggen. Blokjes ei en rest van bieslook erover strooien. Aan tafel peper boven de toastjes malen. De rest van de avocadopuree overdoen in een schaaltje en apart erbij geven. Witte wijn bij schenken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1072 KiloJoules 255 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 26 gram 9 gram 7 gram |