culinaire
zaken
.nl
Toast met avocadocreme
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
1
1
1
1
1
0.50
-
sneetje
stuks
theelepel
theelepel
bekertje
stuks
eetlepel
naar smaak
brood (casino)
ei (kip)ingrediënt info
sap (citroen-)
mosterd
creme fraiche ingrediënt info
avocado ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
Ei in 8 minuten hard koken. Onder koud water laten schrikken en pellen. Ei in plakjes snijden en vervolgens in kleine blokjes. Avocado halveren, pit verwijderen en met een lepel het vruchtvlees uit de schil schrapen. Het vruchtvlees pureren in een keukenmachine of door een roerzeef wrijven. Erdoor roeren: bieslook, mosterd, creme fraiche en citroensap. De sneetjes brood roosteren. Dik besmeren met de avocadopuree. Sneetjes op twee bordjes leggen. Blokjes ei en rest van bieslook erover strooien. Aan tafel peper boven de toastjes malen. De rest van de avocadopuree overdoen in een schaaltje en apart erbij geven. Witte wijn bij schenken.
Voedings-
waarde
Energie1072 KiloJoules
255 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
9 gram
7 gram