culinaire zaken .nl |
Spaghetti met tomatensaus | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | Bewerkelijk | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 200 3 2 1 - - |
gram gram eetlepel eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
tomaat pasta (spaghetti) olie (olijf-) basilicum (vers) ui zout peper (zwart) | ||
Berei- ding |
Ontvel de tomaten, halveer ze en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees klein. Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui zachtjes glazig. Voeg de tomaatstukjes en basilicum toe en smoor het geheel in circa 20 minuten tot een dikke saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Kook de spaghetti gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de spaghetti op 4 borden. Schep de saus erover. Lekker met vers geraspte Parmezaanse kaas. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1341 KiloJoules 319 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 51 gram 9 gram 4 gram |