culinaire zaken .nl |
Salade (kip) met spinazie | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 150 100 100 10 3 2 1.50 1 1 1 1 - - |
gram gram gram gram gram eetlepel eetlepel eetlepel blik theelepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
kipfilet spinazie spek (gerookt) noot (wal-,gepeld) suiker (poeder-) azijn (wijn-) olie (olijf-) spek (vet) mandarijn mosterd (Zaans) sap (mandarijn-) bieslook (vers) peper (wit) zout | ||
Voor- berei- ding |
Hak de walnoten. | |||
Berei- ding |
Maak de spinazie schoon, was deze en sla hem goed droog. Leg de bladeren in een grote kom. Laat de mandarijntjes goed uitlekken. Bewaar 1 eetlepel van het sap. Voeg de mandarijntjes toe aan de spinazie. Snij de gekookte (eventueel gerookte) kipfilet in luciferreepjes en doe ze ook in de kom. Halveer de walnoten en voeg ze toe. Snij het spek in dobbelsteentjes en bak het uit in een koekepan. Voeg de afgekoelde spekjes toe. Meng in een pannetje de olijfolie, azijn, zout, peper, mosterdpoeder, poedersuiker en mandarijnesap. Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer het goed door en voeg het spekvet toe. Schenk de dressing uit over de salade. Schep de salade voorzichtig door. Knip de 10 sprietjes bieslook fijn, strooi deze over de salade en serveer direkt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2020 KiloJoules 481 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 35 gram 3 gram |