culinaire
zaken
.nl
Salade (kip) met spinazie
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
150
100
100
10
3
2
1.50
1
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
blik
theelepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kipfilet
spinazie
spek (gerookt)
noot (wal-,gepeld)
suiker (poeder-)
azijn (wijn-) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
spek (vet)
mandarijn
mosterd (Zaans)
sap (mandarijn-)
bieslook (vers) ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Hak de walnoten.
Berei-
ding
Maak de spinazie schoon, was deze en sla hem goed droog. Leg de bladeren in een grote kom. Laat de mandarijntjes goed uitlekken. Bewaar 1 eetlepel van het sap. Voeg de mandarijntjes toe aan de spinazie. Snij de gekookte (eventueel gerookte) kipfilet in luciferreepjes en doe ze ook in de kom. Halveer de walnoten en voeg ze toe. Snij het spek in dobbelsteentjes en bak het uit in een koekepan. Voeg de afgekoelde spekjes toe. Meng in een pannetje de olijfolie, azijn, zout, peper, mosterdpoeder, poedersuiker en mandarijnesap. Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Roer het goed door en voeg het spekvet toe. Schenk de dressing uit over de salade. Schep de salade voorzichtig door. Knip de 10 sprietjes bieslook fijn, strooi deze over de salade en serveer direkt.
Voedings-
waarde
Energie2020 KiloJoules
481 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
35 gram
3 gram