culinaire zaken .nl |
Japanse asperge salade (Oosters gerecht) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Japan | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Groente Makkelijk | Salade Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 2 2 1.50 1.50 |
gram eetlepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel |
asperge (groen) ketjap (manis) sesamzaad ei (kip) suiker olie (arachide-) | ||
Berei- ding |
Verwijder het onderste gedeelte van de asperges (hard, 1.5 cm). Snij de asperges schuin in stukken van 4 centimeter. Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook, voeg de asperges toe en laat 5 minuten koken. Schep de asperges uit de pan en leg ze in een schaal. Vermeng de ketjapmarinade, suiker en olie en schenk dit mengsel over de asperges. Zet de schaal, goed afgedekt, 20 minuten in de koelkast. Splits de eieren, klop zowel de eiwitten als de dooiers los met zout en peper. Bak hier een gele en een witte omelet van. Snij uit beide omeletten ruitvormige stukken. Verdeel de gemarineerde asperges over 4 borden en garneer het geheel met de 2 kleuren omeletruitjes en sesamzaadjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 697 KiloJoules 166 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 12 gram 9 gram 3 gram |