culinaire zaken .nl |
Rijstsoep (Minestra di riso) | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | Soep | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 500 200 50 30 3 1 1 0.25 - - - |
liter gram gram gram gram eetlepel stuks stuks bosje naar smaak naar smaak naar smaak |
bouillon (runder-) kool (wit) rijst spek (ontbijt-) boter (room-) kaas (parmezaans) ui laurier (blad) peterselie (bosje) zout peper (zwart) tijm | ||
Berei- ding |
Snij het spek in blokjes en bak deze 5 minuten in een droge pan tot het vet uitgesmolten is. Voeg de boter en de ui toe en laat het 5 minuten bakken. Voeg de kool, de tijm en de laurier toe en bak het nog eens 5 minuten Voeg de bouillon toe en breng het op smaak met zout en peper. Stoof het geheel 20 minuten met gesloten deksel. Voeg de rijst toe en laat het nog eens 20 minuten koken. Roer de fijngehakte peterselie erdoor en serveer met de kaas. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1884 KiloJoules 449 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 50 gram 17 gram 1 gram |