culinaire zaken .nl |
Paddestoelen (gedroogd) in rijstwijn | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Makkelijk Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 4 4 4 2 - |
gram teentje eetlepel eetlepel theelepel naar smaak |
paddestoel (Chinees,droog knoflook wijn (rijst-) peterselie (vers) saus (soja-,japans) peper (zwart) | ||
Berei- ding |
De paddestoelen op een zeef goed afspoelen. De knoflook pellen en fijn snipperen. In een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud 1.5 deciliter water doen met de knoflook, rijstwijn, sojasaus en peper naar smaak. Het vocht (afgedekt) in circa 3 minuten op 100% aan de kook brengen. De uitgelekte paddestoelen door het vocht scheppen en alles (afgedekt) 8-10 minuten op 50% verwarmen tot de paddestoelen zacht zijn. Tussendoor 2 maal roeren. De paddestoelen 5 minuten laten nagaren, de peterselie erdoor roeren en de paddestoelen serveren met geroosterd brood en boter of met gekookte pasta. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 348 KiloJoules 83 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 3 gram 2 gram |