culinaire
zaken
.nl
Paddestoelen (gedroogd) in rijstwijn
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
50
4
4
4
2
-
gram
teentje
eetlepel
eetlepel
theelepel
naar smaak
paddestoel (Chinees,droog ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
wijn (rijst-)
peterselie (vers) ingrediënt info
saus (soja-,japans)
peper (zwart) ingrediënt info
Berei-
ding
De paddestoelen op een zeef goed afspoelen. De knoflook pellen en fijn snipperen. In een ovenvaste schaal van 1.5 liter inhoud 1.5 deciliter water doen met de knoflook, rijstwijn, sojasaus en peper naar smaak. Het vocht (afgedekt) in circa 3 minuten op 100% aan de kook brengen. De uitgelekte paddestoelen door het vocht scheppen en alles (afgedekt) 8-10 minuten op 50% verwarmen tot de paddestoelen zacht zijn. Tussendoor 2 maal roeren. De paddestoelen 5 minuten laten nagaren, de peterselie erdoor roeren en de paddestoelen serveren met geroosterd brood en boter of met gekookte pasta.
Voedings-
waarde
Energie348 KiloJoules
83 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
14 gram
3 gram
2 gram