culinaire zaken .nl |
Kippate | |||
Soort gerecht | Voorgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:25 Bereiding : 00:05 | |
Indelingen | Magnetron | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 1 4 1 1 1 1 0.25 - - - |
gram deciliter blaadje stuks eetlepel stuks theelepel stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
kipfilet room (slag-) sla (lollo rosso) ei (kip) cognac citroen chilipoeder rasp (citroen-) peper tijm zout | ||
Berei- ding |
Kipilet in stukken snijden. In een keukenmachine kipfilet fijnmalen. Ei, tijm, slagroom, cognac, citroenrasp, chilipoeder, zout en peper erdoor mengen tot een egale massa. Op aanrecht stuk plastic folie van 40 x 30 centimeter uitspreiden. Kipmengsel erop scheppen en in de lengte tot een ronde worst vormen. Folie er omheen wikkelen en aan de uiteinden stevig aandraaien. Uiteinden dichtknopen. Kip-worst op een bord in de magnetron op driekwart vermogen (400-500 watt) in 7-9 minuten gaar laten worden. Bord steeds een slag draaien. Laten afkoelen. Citroen in vier plakjes snijden. Plastic folie verwijderen en kippate in plakjes snijden (ongeveer 2 per persoon). Slablaadjes op de borden leggen. Plakjes kippate erop leggen. Garneren met citroen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 903 KiloJoules 215 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 20 gram 3 gram |