culinaire
zaken
.nl
Kippate
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
1
4
1
1
1
1
0.25
-
-
-
gram
deciliter
blaadje
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kipfilet
room (slag-)
sla (lollo rosso) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
cognac
citroen
chilipoeder
rasp (citroen-)
peper ingrediënt info
tijm ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Kipilet in stukken snijden. In een keukenmachine kipfilet fijnmalen. Ei, tijm, slagroom, cognac, citroenrasp, chilipoeder, zout en peper erdoor mengen tot een egale massa. Op aanrecht stuk plastic folie van 40 x 30 centimeter uitspreiden. Kipmengsel erop scheppen en in de lengte tot een ronde worst vormen. Folie er omheen wikkelen en aan de uiteinden stevig aandraaien. Uiteinden dichtknopen. Kip-worst op een bord in de magnetron op driekwart vermogen (400-500 watt) in 7-9 minuten gaar laten worden. Bord steeds een slag draaien. Laten afkoelen. Citroen in vier plakjes snijden. Plastic folie verwijderen en kippate in plakjes snijden (ongeveer 2 per persoon). Slablaadjes op de borden leggen. Plakjes kippate erop leggen. Garneren met citroen.
Voedings-
waarde
Energie903 KiloJoules
215 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
20 gram
3 gram